23948sdkhjf

200 millioner for Carletti-chokolade

Carletti er gået stille med dørene i salget af sin industriproduktion til den belgiske chokoladekoncern Barry Callebaut. Produktionen af skumbananer og p-tærter indgår ikke i handlen.
Barry Callebaut meddelte i januar måned i år, at koncernen var ved at styrke sin tilstedeværelse i Skandinavien via opkøb af svenske ASM Foods AB, som er ejet af Carletti Danmark. Det er dermed Carlettis produktion af chokolade til industriel brug, som nu kommer på hollandske hænder. Handlen betyder, at Barry Callebait samlet set kommer til at udvide sin produktionskapacitet med 35.000 tons.

Som en del af aftalen sælger Barry Callebaut sine ikke-kerneaktiviteter, hvilket vil sige frosne konditorvarer produceret r i Alicante, Spanien. Disse ryger til Givesco A/S, som er holdingselskab for Carletti og ASM Foods.

- Med købet af ASM Foods AB vi styrker vores portefølje af højvolumenprodukter såsom sammensat chokolade, fyldninger og inklusioner. handlen vil give os i en førerposition i Skandinavien. Jeg er stolt over at byde velkommen Carletti A/S som vores første outsourcing-partner i Skandinavien, sagde Barry Callebaits adm. direktør Juergen Steinemann tilbage i januar.

Omvendt har Carletti gået stille med dørene, men ifølge Barry Callebaut er handlen netop blevet afsluttet i sommer.

- De er børsnoteret og skal udtale sig, hvor vi helst vil holde det for os selv af konkurrencemæssige årsager, siger Carlettis adm. direktør Niels Petersen i dagens udgave af Børsen.

Han understreger desuden over for avisen, at Carlettis fremadrettede fokus bliver på færdigvareproduktionen, såsom skumbananer og p-tærter.

Ifølge Barry Callebaut har handlen kostet dem 27 mio. euro eller omregnet ca. 200 mio. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063